De eerste afspraak

Hoe beter voorbereidt je naar de fysiotherapeut gaat hoe meer je uit je bezoek en dus therapie haalt. Daarom is het verstandig op een aantal zaken te letten. Je kunt via de huisarts komen maar ook zonder verwijzing op eigen initiatief.

Bij het eerste contact begint de therapeut met een vraaggesprek ook wel anamnese genoemd. Hier worden vragen gesteld over het ontstaan van de klachten, de provocerende en reducerende momenten, het resultaat van eventuele andere therapien of medicatie. Het is goed als u al eens goed over uw eigen klachtenbeeld heeft nagedacht. Het gebruik van internet kan hierbij helpen maar kan in sommige gevallen ook wel eens verwarrend of catastroferend werken.

Kijk voordat je komt jouw verzekering polis na. Heb je fysiotherapie in jouw pakket en zo ja hoeveel? De therapeut kan je hierbij helpen maar het is nog beter om bij twijfel met je verzekering te bellen. Het is erg vervelend als hier achteraf misstanden over ontstaan. Uiteindelijk blijft de patient verantwoordelijk voor zijn of haar eigen verzekering.

Neem je identiteitskaart mee. Vanuit de verzekering zijn we verplicht de identiteit van de patient te controleren. We noteren hierbij het documentnummer van de ID kaart of van het rijbewijs.

Neem bij voorkeur je eigen handdoek mee. We hebben genoeg handdoeken in de praktijk maar het scheelt ons erg veel was.

Sluit Menu