De eerste afspraak

Hoe beter voorbereid je naar de fysiotherapeut gaat hoe meer je uit je bezoek en de therapie haalt. Daarom is het verstandig op een aantal zaken te letten. Je kunt via de huisarts komen maar ook zonder verwijzing, op eigen initiatief.

Bij het eerste contact begint de therapeut met een vraaggesprek, ook wel anamnese genoemd. Hier worden vragen gesteld over het ontstaan van de klachten, de provocerende en reducerende momenten en het resultaat van eventuele andere therapieën of medicatie. Het is goed als u al eens goed over uw eigen klachtenbeeld heeft nagedacht. Het gebruik van internet kan hierbij helpen maar kan in sommige gevallen ook wel eens verwarrend werken.

Kijk voordat je komt jouw verzekeringspolis na. Heb je fysiotherapie in je pakket en zo ja, hoeveel? De therapeut kan je hierbij wegwijs maken, maar het is nog beter om bij twijfel met je verzekering te bellen. Het is erg vervelend als hier achteraf misstanden over ontstaan. Uiteindelijk blijft de patiënt verantwoordelijk voor zijn of haar eigen verzekering.

Neem legitimatie mee als je je nieuw aanmeldt. Vanuit de verzekering zijn we verplicht de identiteit van de patiënt te controleren. We noteren hierbij het documentnummer van de ID kaart of van het rijbewijs.

Neem bij voorkeur je eigen handdoek mee. We hebben genoeg handdoeken in de praktijk maar het scheelt ons erg veel was.

Sluit Menu