Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Manuele therapie

De manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich na zijn basis opleiding nog gespecialiseerd heeft in de wervelkolom. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Niet alleen rug en nekklachten horen bij deze specialisatie maar denk ook aan schouder, bekken of zenuw problematiek. 

                                                                          voor meer informatie: Koen en Nancy

Geriatrie

De geriatrische therapeut richt zich op de oudere mens. Op hoge leeftijd vitaal en fit blijven dat is het streven. Er is een steeds groter wordende groep ouderen die langer zelfstandig wonen. Het behouden of vergroten van de zelfredzaamheid en het voorkomen van achteruitgang is één van de uitgangspunten van de therapie. Zo lang mogelijk mobiel blijven en de regie behouden over je eigen functioneren!  

                                                    voor meer informatie: Jacqueline Vandeberg

Oncologie

Het nationaal fonds tegen kanker raadt aan om een fysiotherapeut oncologie in te schakelen als onderdeel van behandeling bij kanker. Hiervoor bent u bij Fysio Gulpen op de juiste plaats.

                                                                    voor meer informatie: Nancy

Parkinson

Fysio Gulpen is aangesloten bij parkinsonNet. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgaanbieders die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinson patiënten.  Ons streven is dat mensen met de ziekte van parkinson of a-typische parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is. 

                                                                      voor meer informatie: Koen en Eugenie

kaakfysiotherapie

Craniomandibulaire therapie (kaak) richt zich niet alleen op kaakklachten maar ook op aandoeningen zoals hoofdpijnklachten, slikproblemen en aangezichtsverlamming. Veel van deze klachten zijn terug te voeren op een niet goed werkende kaakspieren of het kaakgewricht. Eventueel gaat de craniomandibulaire therapeut in overleg met uw tandarts over wat voor u de beste behandelmethode is. 

                                                                     voor meer informatie: Nancy

Oedeem therapie

Oedeem is een zwelling in het lichaam, veroorzaakt door een abnormale ophoping van vocht als gevolg van een verstoord evenwicht tussen de aanvoer en afvoer van het vocht. Veelal wordt dit gezien in de armen en benen, maar het kan zich in principe voordoen in het hele lichaam. 

Oedeemtherapie heeft als doel het lymfesysteem te stimuleren middels lymfedrainage. Daarnaast kan de oedeemtherapeut ook fascietechnieken, lymfetaping, en /of zwachtelen toepassen. Dit alles om de lymfestroom te stimuleren of te ondersteunen. Ook kan het nodig zijn een therapeutisch elastische kous aan te meten. Daarnaast zullen er adviezen en leefregels besproken worden om zo goed mogelijk in het dagelijks leven om te kunnen gaan  met de oedeemklachten. Eventueel zullen er aanvullend huiswerkoefeningen worden meegegeven.

Claudicatio

Fysio Gulpen is aangesloten bij het landelijk dekkend netwerk voor Claudicatio clienten waarin gesuperviseerde looptherapie voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden wordt aangeboden door gespecialiseerde oefen- en fysiotherapeuten. Deelnemen aan ClaudicatioNet betekent voldoen aan kwaliteitseisen om transpartante en hoogwaardige patiëntenzorg te garanderen. Oefen- en fysiotherapeuten die lid worden van ClaudicatioNet worden daarom extra bijgeschoold tot claudicatiotherapeut. Elke claudicatiotherapeut beschikt over een portfolio (een web-based visitekaartje), dat publiekelijk zichtbaar is voor alle patiënten, verwijzers en andere therapeuten.      

                                                               voor meer informatie: Eugenie

Fysio Gulpen is aangesloten bij

de volgende zorgnetwerken
Sluit Menu